Україна і РФ: держсекретар США має намір обговорити в Брюсселі ескалацію конфлікту на Донбасі

Україна і РФ: держсекретар США має намір обговорити в Брюсселі ескалацію конфлікту на Донбасі

Фото: Associated Press

А міністр оборони США Ллойд Остін проведе переговори з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йенсом Столтенбергом.

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Брюссель має намір обговорити Росію, Україну, Іран і Афганістан.

Про це пише Reuters з посиланням на неназваного американського чиновника.

Поки додаткових деталей про поїздку ЗМІ не наводять.

Нагадаємо, що разом з Блінкеном в Брюсселі перебуватиме міністр оборони США Ллойд Остін, який проведе переговори з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йенсом Столтенбергом.

Зауважимо, що про бажання Блінкена зустрітися в Брюсселі з партнерами США по НАТО на тлі нарощування РФ військової активності заявляло з посиланням на джерела агентство Bloomberg.

Додамо, що з 22 по 25 березня Блінкен також перебував з візитом в Брюсселі, де, в тому числі взяв участь у зустрічі глав МЗС країн НАТО.

При цьому Вашингтон хоче більшої ясності в тому, що стосується намірів Москви про нарощування і переміщення військових сил в Криму і на східному кордоні з Україною. Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі.

Також державний секретар США Ентоні Блінкен провів телефонні розмови з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини, Жан-Івом Ле Дріана і Гейко Маасом. "Вони обговорили необхідність того, щоб Росія припинила її небезпечну і безвідповідальну риторику, накопичення військ в окупованому Криму та вздовж кордонів України, і односторонні провокації Росії вздовж контактної лінії в східній Україні", — йдеться в повідомленні Держдепу.

Зауважимо, що США і Франція вимагають від Росії пояснень з приводу військ на кордоні з Україною. Також, на думку експерта, збройні сили РФ на кордоні з Україною поводяться нетипово і несуть загрозу.

Читайте також:

Новини України: Зеленський обговорив з головою Військового комітету НАТО ситуацію на Донбасі

Новини України: Зеленський обговорив з головою Військового комітету НАТО ситуацію на Донбасі

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація