Україна має отримати більше важкого озброєння від країн НАТО - Столтенберг

Дата публікації
Перегляди
4222
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Україна має отримати більше важкого озброєння від країн НАТО - Столтенберг

Фото: gettyimages.com

Україна має отримати більше важкої зброї від країн НАТО, щоб протистояти вторгненню Росії.

Це питання буде обговорюватися в форматі Контактної групи «Рамштайн» 15 червня - пише Укрінформ.

«Україна має отримати більше важкого озброєння. Союзники по НАТО та партнери надали таку зброю, і нарощують ці зусилля. 15 червня відбудеться зустріч у штаб-квартирі НАТО в рамках Контактної групи з підтримки України, - це формат, який був започаткований на базі Рамштайн кілька місяців тому. Ця група зустрічається регулярно для координації зусиль союзників по НАТО та партнерів у наданні різних видів озброєння та військового обладнання, включаючи важкі озброєння для України. Вони повністю від цього залежать, щоб бути здатними протистояти жорстокому російському вторгненню», - сказав генсек НАТО Столтенберг.

Союзники підтримують Україну вже багато років. З 2014-го вони проводили тренування та надавали оснащення для десятків тисяч українських солдатів та офіцерів, які зараз перебувають на лінії фронту.

«Але ми маємо бути готовими до довгого продовження. Ми не можемо передбачати, як ця війна завершиться, але маємо бути готовими давати допомогу тривалий час, і це буде обговорюватися у Брюсселі», - резюмував генсек НАТО.

Нагадаємо, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський союз сьогодні стоїть на порозі історичного рішення щодо України і її статусу кандидата на вступ до ЄС.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація