Україна має присвятити частину засідання Радбезу ООН Чуркіну - Єльченко

Україна має присвятити частину засідання Радбезу ООН Чуркіну - Єльченко

Фото: Twitter.com/mfa_ukraine

Кожний посол висловлює позицію своєї держави, - наголосив український дипломат.

Поспред України в ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна, як головуюча країна у Радбезі ООН, має організувати на засіданні частину, яка буде присвячена смерті постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна.

Про це інформує Громадське.

Він додав, що знав Чуркіна багато років, хоча й не близько.

"Кожний посол висловлює позицію своєї держави. Так, до інструкцій зі своєї столиці можна додати певний особистий наратив. Але я б не перебільшував його особисту роль, вірніше, думати, що його особиста роль на цій посаді була чимось відмінним від позиції РФ, яку він представляв", - сказав Єльченко.

"У нас завтра буде засідання, і як країна, яка головує, ми маємо організувати це засідання, і в тому числі, якусь частину, яка буде тим чи іншим шляхом присвячена цій трагічній події. Будемо виходити з пропозицій, які отримаємо. Спроби налагодити нормальний контакт були, на жаль, вони не призвели до зміни його риторики. В дипломатії є таке правило — якщо не згоден з тим, що тобі пропонують, йдеш у відставку. Чуркін так не вирішив", - резюмував український дипломат.

Додамо, що раніше Єльченко у Радбезі ООН закликав представника РФ подивитися в очі загиблого біля Авдіївки військового

Нагадаємо, постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін помер за день до свого дня народження. 21-го лютого він відсвяткував би свій 65-й день народження. За даними таблоїду New York Post, Чуркін помер від серцевого нападу.

Помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін

Помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація