Україна має захистити власний народ: ще два сенатори США закликали виділити летальну зброю

Україна має захистити власний народ: ще два сенатори США закликали виділити летальну зброю

Фото: american-life.biz

Для США прийшов час поглянути на реальність.

Вашингтону потрібно надати Україні зброю летальної дії, щоб вона захистилася від спільних російсько-сепаратистських сил на сході України.

Про це заявили сенатор-демократ Річард Дурбін і конгресмен Майк Квіглі, - пише "Радіо Свобода".

За словами Дурбіна, конфлікт в Донбасі "досяг тієї точки, коли вже треба бути чесними". "Ми повинні дати Україні інструменти та озброєння, якщо вона їх потребує, щоб захистити свій власний народ", - підкреслив він.

Дурбін, другий за старшинством в Сенаті демократ, член судового, бюджетного та регламентного комітетів, також повідомив, що попередня адміністрація 44-го президента США Барака Обами не хотіла давати Києву летальну допомогу, заявляючи, що це може призвести до деескалації конфлікту.

Тепер, за словами сенатора, "прийшов час поглянути на реальність".

Квіглі сказав, що надання Україні зброї летальної дії необхідно тому, що супротивник використовує сучасні технології і українці "протистоять передовий силі".

Нагадаємо, це вже не перше прохання надати Україні летальне озброєння. Раніше американський сенатор-республіканець Джон Маккейн просив президента США Дональда Трампа захистити Україну від російської агресії та підконтрольних їй бойовиків у зв'язку з ескалацією збройного конфлікту на Донбасі.

США виділили 350 мільйонів доларів на допомогу Україні

США виділили 350 мільйонів доларів на допомогу Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація