Україна майже на 100% виконала умови для безвізового режиму з ЄС - ЗМІ

Україна майже на 100% виконала умови для безвізового режиму з ЄС - ЗМІ

В ЄС прогнозують, що безвізовий режим з Україною буде введено у 2016 році. / Фото: Reuters

Рішення Єврокомісії буде позитивне.

Україна майже на 100% виконала вимоги Євросоюзу, необхідні для введення безвізового режиму.

Про це пише брюссельське видання Euobserver з посиланням на джерело в ЄС, передає Європейська правда.

На шляху до безвізового режиму Київ здійснив низку необхідних реформ: запустив антикорупційну прокуратуру та Антикорупційне бюро, а також Агенцію з запобігання корупції, були схвалені два закони, що стосуються конфіскації майна, набутого злочинним шляхом.

"Україна "на 97%" виконала умови ЄС для скасування віз", - сказало джерело в ЄС.

У той же час співрозмовник видання констатує, що за час, що лишився до 15 грудня, "фізично неможливо" завершити План дій щодо лібералізації візового режиму. Однак Єврокомісія в будь-якому випадку надасть позитивну рекомендацію.

"Ми не можемо дати негативну рекомендацію через українську громадськість. Вони за останні шість місяців зробили так багато – йдеться і про вуличні акції, і про тиск громадянського суспільства, щоб змусити парламент прийняти необхідні закони", - зазначив він.

Ще одне джерело в ЄС заявило, що безвізовий режим може бути введено "в будь-який момент 2016 року, якщо справи підуть добре".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з європейськими партнерами у Брюсселі заявив, що з боку України виконані всі зобов'язання щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. 

За словами прем'єра, нині Україна розраховує на позитивне рішення Євросоюзу. Як відомо, сторона ЄС має вивчити надані українською стороною матеріали і оприлюднити свої висновки всередині грудня.

За три тижні Україна почує остаточну відповідь Євросоюзу щодо безвізового режиму

За три тижні Україна почує остаточну відповідь Євросоюзу щодо безвізового режиму

Повʼязані теми:

Наступна публікація