Україна може долучитися до міждержавного переслідування Росії через авіакатастрофу МН17 - Порошенко

Україна може долучитися до міждержавного переслідування Росії через авіакатастрофу МН17 - Порошенко

Фото: Сайт президента України

Український президент закликав увесь світ долучитися до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу.

Україна збирається долучитися до міждержавного переслідування Росії через збитий у небі над Донбасом 2014 року пасажирський літак МН17.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко.

"Рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття 17 липня 2014 р. літака Малайзійських авіаліній МН17 є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань", - написав він.

За словами Порошенка, цей крок органічно доповнить дії України у Міжнародному Суді ООН у позові на основі Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

"Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу. Закликаю весь цивілізований світ долучитися до зусиль щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака, як це передбачено резолюцією РБ ООН 2166 від 21 липня 2014 року", - додав він.

ПП: Рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття 17 липня 2014 р....

Опубликовано Петро Порошенко 25 мая 2018 г.

Нагадаємо, раніше Австралія та Нідерланди офіційно визнали Російську Федерацію винною у катастрофі малазійського літака рейсу MH17 улітку 2014 року на Донбасі.

Зазначимо, за висновками Спільної слідчої групи, "Бук", який 17 липня 2014 року збив над Донбасом літак Малайзійських авіаліній рейсу МН17 і на борту якого загинули 298 людей, був виготовлений у Росії та перебував на озброєнні Збройних сил Російської Федерації. Також було опубліковано текст висновків щодо катастрофи. 

Згодом заступниця голови МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна використає проти Росії результати розслідування Міжнародної слідчої групи щодо катастрофи рейсу MH17 у Міжнародному Суді ООН. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація