Україна може отримати додатковий пакет військової допомоги від США: під питанням передавання ПЗРК "Стінгер"

Україна може отримати додатковий пакет військової допомоги від США: під питанням передавання ПЗРК "Стінгер"

Фото: Вікіпедія

США працюють із союзниками по НАТО над тим, щоб домовитися про постачання зенітного ракетного комплексу, що запитується владою України.

Адміністрація США підготувала додатковий пакет військової допомоги Україні та обговорює з союзниками по НАТО питання щодо постачання Києву переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК — ред.) "Стінгер".

Про це повідомляє NBC News з посиланням на неназваних американських офіційних осіб.

"США працюють із союзниками по НАТО над тим, щоб домовитися про постачання запитуваного владою України "ПЗРК "Стінгер"", — йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними ЗМІ, "адміністрація (президента США Джо – ред.) Байдена також підготувала новий пакет військової допомоги США Україні. Це доповнення до тієї допомоги, яка вже надається Києву".

"Стінгер" — американський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження повітряних цілей, що низько летять (літаків, вертольотів, БПЛА), крім того, забезпечує можливість обстрілу неброньованих наземних або надводних цілей. Прийнятий на озброєння у 1981 році.

Один із найпоширеніших ПЗРК, що перебуває на озброєнні 30 держав, а також низки національно-визвольних рухів та терористичних організацій. Кількість вироблених ракет "Стінгер" всіх моделей перевищила 70 тисяч штук.

Зважаючи на широке поширення, ракетні комплекси "Стінгер" застосовувалися в багатьох збройних конфліктах, а також разових військових акціях і терористичних актах кінця XX — початку XXI століття.

Читайте також:

Американські ракети "Джавелін" випробували на українському полігоні

Американські ракети "Джавелін" випробували на українському полігоні

Підписуйтесь на наші канали в Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація