Україна надала політичний притулок 76-річному активісту з РФ, який виступав проти Путіна

Україна надала політичний притулок 76-річному активісту з РФ, який виступав проти Путіна

Фото: Радіо Свобода/Іван Трефілов

У Росії пенсіонеру загрожує ув'язнення. 

Українська влада надала статус біженця 76-річному опозиційному активісту з РФ Володимиру Іонову, відомому своїми одиночними пікетами із плакатами проти президента РФ Володимира Путіна.

Іонов приїхав до України та попросив притулку, бо у РФ на нього завели кримінальну справу.

 "По-перше я можу пересуватися. Мені, як пенсіонеру, належить безкоштовний проїзд на транспорті. Це велика справа. І з паспортом я можу кудись їхати не тільки Україною, але і за кордон. У мене закордонного паспорта не було, тому що мені його просто не давали (в Росії - Ред.), оскільки підписка про невиїзд була і кримінальна справа", - сказав Іонов у коментарі "Громадському радіо".

Іонов відомий завдяки своїм акціям протесту проти влади РФ, проти війни з Україною і на підтримку українських політв'язнів. Він влаштовував одиночні пікети із плакатами на кшталт "Путін – ворог Росії", "Ні путінському кривосуддю", "Путін є, розуму не треба" і так далі.

Вдома проти Іонова відкрили кримінальну справу і йому загрожував тюремний термін. У грудні 2015 року він  незаконно пішки перейшов російсько-український кордон та попросив політичного притулку.

Нагадаємо, за даними міграційної служби, протягом 2015 року в Україні отримали політичний притулок 167 осіб. Найбільше таких громадян з Афганістану, Сирії, Росії, Сомалі та Іраку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація