Україна надіслала звернення в ООН через незаконні вибори в окупованому Криму

Україна надіслала звернення в ООН через незаконні вибори в окупованому Криму

Фото: Reuters

Інший документ був адресований делегаціям всіх країн-членів ООН.

Україна надіслала генеральному секретарю ООН, голові Радбезу та делегаціям усіх країн-членів офіційні листи, які наголошують, що проведення Росією президентських виборів в окупованому Криму порушує статут ООН.

Про це пише Укрінформ.

У ній йдеться про резолюцію ВР України з її зверненням до міжнародного співтовариства у зв'язку із організацією незаконних виборів президента РФ на тимчасово окупованій частині території України – в АР Крим та місті Севастополі.

США не знімуть санкції з Росії, допоки вона не поверне Україні Крим

США не знімуть санкції з Росії, допоки вона не поверне Україні Крим

Також лист містить заяву МЗС Україні щодо рішення окупаційної адміністрації півострова провести незаконне голосування в Криму. Як повідомили в українській місії, інший документ подібного змісту був також адресований делегаціям всіх країн-членів ООН.

Нагадаємо, на початку березня Верховна Рада прийняла резолюцію, в якій визнала намір РФ незаконно провести 18 березня вибори в АРК порушенням Конституції України та міжнародного законодаства.

У зверненні також наголошується на необхідності не допустити "дій, які б могли заохотити органи влади та окупаційну адміністрацію РФ до порушення суверенітету України, а також прав і свобод людини на тимчасово окупованій частині її території". При цьому, документ містить заклик "застосувати додаткові санкції проти представників органів влади та окупаційної адміністрації РФ" в разі проведення незаконного голосування.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пригрозив закрити дипустанови РФ у разі проведеня виборів в окупованому Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація