"Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості": Порошенко засудив антисемітські акції

"Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості": Порошенко засудив антисемітські акції

Фото: Reuters

Президент запевнив, що правоохоронці миттєво реагуватимуть на такі дії.

Президент України Петро Порошенко засудив прояви нетерпимості та антисемітизму під час акцій націоналістів в Одесі та Львові.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні явища в Україну - як це нещодавно мало місце під час акцій у Львові та Одесі. Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави", - наголосив він.

За словами Порошенка, українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві.

"Реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою", - запевнив глава держави.

ПП: Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму. Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні...

Опубликовано Петро Порошенко 4 мая 2018 г.

Нагадаємо, скандал із ксенофобським присмаком розгоряється в Одесі за підсумками ходу націоналістів 2 травня, коли середмістям крокували кілька сотень прихильників "Національного корпусу", "Правого сектору" та партії "Свобода".

Керівнику місцевого осередку "Правого сектору" Тетяні Сойкіній мікрофон дали на Соборній площі. Вона у своїй промові на мітингу заявила: "Україна буде належати українцям, а не жидам, не олігархії. Слава Україні!". Цей виступ транслювали наживо в соцмережах, він зібрав тисячі переглядів та сотні коментарів. "Стоїть дивна напівграмотна дівчина, і натовп чоловіків дорослих її слухає та аплодує", - дивуються юзери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація