Україна вперше обійшлася зимою без російського газу – Порошенко

Україна вперше обійшлася зимою без російського газу – Порошенко

Порошенко заявив, що Україна вперше прожила зиму без газу з РФ / Фото: УНІАН

Президент похизувався цим і надійним транзитом перед європейцями.

Україна вперше пройшла зиму без російського газу. Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми пройшли зиму без російського газу. Завдяки надійності нашого транзиту ми не дозволили шантажувати нас, і у той же час продемонстрували ефективну взаємодію з Європейською Комісією", - заявив Порошенко.

Глава держави закликав європейців допомогти провести реформи в енергетичній галузі і модернізувати вже існуючу газотранспортну мережу. А так званий "Південний потік-2", який будує Росія в обхід України, Порошенко назвав виключно політичним проектом і спробою тиснути на нашу країну.

Глава держави висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом розгляне закон про ринок електричної енергії у редакції, яка була узгоджена з Енергетичним співтовариством.

Зі свого боку Марош Шефчович відзначив успіхи України на шляху до енергетичної незалежності.

Тим часом олігарх Рінат Ахметов збільшив свою частку в найбільшій приватній газовидобувній компанії України. Він потіснив там Рудьковського і Шуфрича.

Україна вперше пройшла зиму без російського газу - Порошенко

Україна вперше пройшла зиму без російського газу - Порошенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація