Україна обурилася рішенням російського суду у справі Сенцова й Кольченка

Україна обурилася рішенням російського суду у справі Сенцова й Кольченка

Сенцов й Кольченко / Фото: Reuters

Українське зовнішньополітичне відомство оприлюднило відповідну заяву.

Міністерство закордонних справ України висловило обурення у зв'язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації відмовити у передачі справи громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка та їхніх касаційних скарг для розгляду у судовому засіданні суду касаційної інстанції. 

Про це йдеться в заяві МЗС.

Дипломати наголосили, що розглядають таке рішення найвищого судового органу Російської Федерації не лише позбавленням незаконно засуджених українців права на об'єктивний розгляд їхньої справи у суді вищої судової інстанції, але й новим підтвердженням політичного замовлення у цій справі та компрометацією російської судової системи як незалежної гілки влади. 

"Вимагаємо від Росії негайно припинити цинічне порушення прав наших співвітчизників, звільнити їх та повернути в Україну", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, 1 червня Верховний суд Росії відмовився переглядати вирок незаконно засудженому до 20 років колонії українському режисеру Олегу СенцовуЯк пояснив ТСН адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, ця відмова жодним чином не пов'язана ані з процедурою помилування, ані з можливим етапуванням чи поверненням в Україну. Відмова у касації – внутрішня процедура. Також захисник повідомив, що є ще два шляхи для оскарження вироку, адвокати намагатимуться й далі боротись із рішенням суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація