Україна отримала важливий сигнал від США щодо підтримки – Порошенко

Україна отримала важливий сигнал від США щодо підтримки – Порошенко

Фото: Сайт президента України

Президент України переговорив із віце-президентом США.

Нова влада США підтримує Україну в її боротьбі за Донбас та повернення Криму, який анексувала Росія.

Про це сказав віце-президент США Майк Пенс під час переговорів із президентом України Петром Порошенком. Зустріч відбулася  німецькому Мюнхені, де відбувається Міжнародна безпекова конференція. Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Ще раз отриманий потужний сигнал про те, що США є з Україною, що для нової Адміністрації США Україна перебуває серед перших пріоритетів. Питання Криму і рішуча боротьба за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів", - сказав Порошенко.

Зустріч Пенса з Порошенком тривала вдвічі довше, ніж планували. Вони обговорили координацію дій щодо ситуації на Донбасі, російської окупації частини Сходу України, а також координацію ефективних кроків і формування українського порядку денного щодо переговорів з Кремлем.

"Був приємно вражений дуже доброю поінформованістю віце-президента США про деталі процесу, який відбувається", - зазначив Порошенко.

Президент України запросив Пенса відвідати Україну.

Фото: Сайт президента України

Під час Мюнхенської конференції з питань безпеки Порошенко провів кілька зустрічей з лідерами країн й наголошує, що отримав потужну підтримку.

"Дуже важливо, що сьогодні й учора Україна залишалася серед перших і головних тем на безпековій конференції. І ми отримали чергове підтвердження потужної світової солідарності з Україною, допомагаючи нам під час російської агресії", - сказав Порошенко і наголосив, що вирішення жодних питань за спиною України не планується і не буде.

Порошенко також різко розкритикував указ Путіна про визнання "паспортів" та інших "документів" бойовиків на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація