Україна отримає від Євросоюзу 1,2 млрд євро допомоги, але за умови співпраці з МВФ

Україна отримає від Євросоюзу 1,2 млрд євро допомоги, але за умови співпраці з МВФ

Фото: УНІАН

Також Київ мусить виконати всі вимоги щодо верховенства права в Україні.

Європейський Союз надасть Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Гроші підуть на відновлення української економіки після коронавірусу.

Про це повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель 22 вересня під час брифінгу з головою МЗС України у Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

Втім, для отримання коштів треба конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом та виконати вимоги стосовно верховенства права.

"Ми також готові надати 1,2 млрд макрофінансової допомоги для того, щоб допомогти вирішенню проблем, які пов'язані з економічним спадом, який був викликаний коронавирусною пандемією, але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з МВФ, а також виконати всі ті вимоги, які стосуються посилення верховенства права в Україні", - сказав Боррель.

Нагадаємо, 22 вересня вперше до України приїхав Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Віцепрезидент Європейської комісії також вже зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським і обговорив закінчення війни на сході України, ситуацію в анексованому Криму, підготовку до майбутнього саміту "Україна-ЄС". Також президент України запропонував створити переговорний майданчик для деокупації Криму.

Приїзд дипломата: Жозеп Боррель зустрівся з депутатами та антикорупційними активістами

Приїзд дипломата: Жозеп Боррель зустрівся з депутатами та антикорупційними активістами

Повʼязані теми:

Наступна публікація