Україна передала до ООН проект резолюції про розміщення миротворців на окупованому Донбасі

Україна передала до ООН проект резолюції про розміщення миротворців на окупованому Донбасі

Фото: Reuters

Документ був оновлений за дорученням Порошенка.

Українська делегація у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку днями передала на розгляд партнерам з Ради безпеки ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає УНІАН.

За його словами, українська сторона передала партнерам у Раді безпеки ООН свою резолюцію про розміщення миротворців ще 2016 року.

"На жаль, на той час вона не викликала відповідної реакції і від партнерів, оскільки Російська Федерація зайняла негативістську позицію", - заявив Єлісєєв.

"За дорученням президента, оновлений проект резолюції був буквально декілька днів тому переданий партнерам у Раді безпеки. Звичайно, ми готові і далі працювати", - зауважив заступник глави АП.

Також, за його словами, дуже важливо, що президент України Петро Порошенко поїде до Нью-Йорка з метою участі у Генеральній асамблеї ООН і саміті Ради безпеки ООН.

Україна відреагувала на погрози Путіна

Україна відреагувала на погрози Путіна

Нещодавно глава РФ Володимир Путін заявив, що підтримує введення миротворців ООН на територію окупованого Донбасу, однак ці сили повинні перебувати лише на лінії розмежування.

У МЗС підкреслили, що Путін своєю заявою хоче спотворити ідею миротворчої місії і представити агресію на Донбасі внутрішнім конфліктом України. Також дипломати нагадали, що раніше глава України Петро Порошенко офіційно направив в ООН звернення про розгортання миротворчої операції, проте Росія як держава-агресор постійно саботувала пропозиції України, відмовляючись розглядати звернення в РБ ООН і навіть стверджувала, що звернення не було.

Порошенко планує найближчими місяцями представити на Генеральній асамблеї ООН  ідею введення миротворчої місії на Донбас. Під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав "нормандського формату" він наголосив на необхідності запровадження її на Донбасі.

Росія також передала в Організацію Об'єднаних Націй проект резолюції про розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація