Україна підтвердила зустріч Зеленського і Путіна. Стало відомо, хто ще буде на переговорах

Україна підтвердила зустріч Зеленського і Путіна. Стало відомо, хто ще буде на переговорах

Фото: Фото з відкритих джерел

На "нормандському саміті" також будуть присутніми міністри енергетики.

У Парижі відбудеться двохстороння зустріч у між президентами Росії та України після переговорів у "нормандському форматі".

Про це заявив заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко під час брифінгу.

"Після зустрічі чотирьох лідерів у "нормандському форматі" президент Володимир Зеленський проведе двосторонню зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним", - сказав він.

За словами Тимошенка, у Парижі будуть присутніми міністри енергетики країн, а також топменеджери російського "Газпрому" та українського "Нафтогазу".

"У складі делегації є пан Оржель (міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель – прим.ред.) та пан Вітренко (виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко – прим.ред.). За потреби вони братимуть участь в обговоренні газових та інших питань, які їх стосуються", – уточнив він.

Окрім цього з’ясувалося, що до складу делегації входять міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівник Офісу президента Андрій Богдан.

"Так, у нас доволі велика делегація. Є пан Хомчак (головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак - прим.ред.), є пан Пристайко (міністр закордонних справ Вадим Пристайко - прим.ред.), Єрмак (помічник президента України Андрій Єрмак - прим.ред.), я, пан Костюк (заступник голови Офісу президента Юрій Костюк - прим.ред.). Побачите, коли ми будемо заходити туди, і офіційно буде видно, хто присутній на зустрічах", - додав Тимошенко.

Пізніше стало відомо, що до Парижу також прибув керівник СБУ Іван Баканов.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" від осені 2016 року.

Вперше за три роки у Парижі зустрічаються лідери "нормандської четвірки": чого чекати від переговорів

Вперше за три роки у Парижі зустрічаються лідери "нормандської четвірки": чого чекати від переговорів

Згідно з графіком, наданим в Офісі президента, після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочнеться зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном, а о 15:30 - з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У графіку, наданому ОПУ, немає зустрічі з Путіним, але у Кремлі раніше повідомляли про намір російського президента провести коротку бесіду із Зеленським.

О 16:00 запланована зустріч лідерів країн-учасниць "нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація