Україна попросила США про постачання потужних засобів радіоелектронної боротьби для протидії Росії

Україна попросила США про постачання потужних засобів радіоелектронної боротьби для протидії Росії

Фото: УНІАН

Кулеба на відеоконференції з главами МЗС 27 країн Євросоюзу запропонував покроковий план дій для стримування подальшої ескалації РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в ході зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Брюсселі попросив Вашингтон про постачання потужних засобів радіоелектронної боротьби для протидії Росії.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства розповів в інтерв'ю агентству Reuters.

Зустріч відбулася на минулому тижні.

Він також висловив надію на те, що в питанні допомоги Україні у західних країн слова не будуть розходитися з ділом.

Нагадаємо, що неформальній відеоконференції з главами МЗС 27 країн Євросоюзу запропонував покроковий план дій для стримування подальшої ескалації РФ, що включає нові секторальні санкції щодо Росії. Відповідну заяву було зроблено на тлі звучать з Києва тверджень про нарощування російських військ на кордоні з Україною.

Секторальні санкції ЄС проти Росії були введені в 2014 році в зв'язку з діями Російської Федерації по дестабілізації України. Вони мають найбільший вплив на економіку РФ — в фінансовому, військово-промисловому та енергетичному вимірах. У перші роки після введення цих санкцій ЄС обсяги торгівлі РФ з ЄС впали на 30%.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав розглянути можливість відключення Росії від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT. Це могло б стати частиною нового пакету санкцій в разі ескалації ситуації на сході України.

Нагадаємо, 19 квітня на засіданні Ради ЄС обговорювалася ситуація на українському кордоні, де розгорнуті російські війська нібито для польових навчань. Главу МЗС України Дмитра Кулеба запросили приєднатися, щоб викласти міністрам країн ЄС ситуацію на кордоні з Україною.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав розглянути можливість відключення Росії від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT.

Новини України: Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-зустрічі міністрів закордонних справ ЄС

Новини України: Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-зустрічі міністрів закордонних справ ЄС

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація