Україна позбулася старого прокляття тотальної капітуляції – Порошенко

Україна позбулася старого прокляття тотальної капітуляції – Порошенко

Фото: Reuters

Керівник держави переконаний, що Україна нарешті навчилася перемагати.

Україна стала на шлях докорінних перетворень і вже не зійде з нього. Про це заявив президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди 50-річчя створення Всесвітнього конгресу українців, інформує УНІАН.

Президент України із родиною взяв участь у молитві за Україну в Софійському соборі

Президент України із родиною взяв участь у молитві за Україну в Софійському соборі

"Україна стала на шлях докорінних перетворень. Наступ на корупцію, реформа правосуддя, макроекономічна стабілізація і зростання економіки – першочергові пріоритети для забезпечення гідного життя українських громадян", - зазначив глава держави. За його словами, Україна витримала всі випробування, котрі випали на її долю за останні роки. ""Ми витримали всі удари ворога, ми втрималися на ногах. У нас є підстави впевнено дивитися в майбутнє ", - сказав президент.

Також Порошенко зауважив, що Україна ламає важливий для свого розвитку стереотип. "Найголовніше – ми нарешті позбавляємося того, що Євген Маланюк називав "прокляттям завжди апріорної і тотальної капітуляції, капітуляції ще перед боєм", капітуляції ще до початку війни. Нарешті Україна продемонструвала здатність перемагати", - впевнений глава держави.

Раніше Порошенко порівняв вторгнення в Україну російських військ, що призвело до Іловайської трагедії, з діями Гітлера у Другій світовій. Про це президент заявив під час свого виступу на військовому параді з нагоди Дня Незалежності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація