Україна спростить отримання дозволів для візитів до Криму - Зеленський

Україна спростить отримання дозволів для візитів до Криму - Зеленський

Фото: УНІАН

Зміни будуть закріплені на законодавчому рівні.

Президент України анонсував закріплення на законодавчому рівні отримання документів для візитів до окупованого Криму.

Про це Володимир Зеленський заявив під час виступу перед громадою кримських татар у Туреччині. 

"Ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів і рідну землю. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затверджено положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму", - сказал він.

Президент запевнив, що українська влада буде допомогати переселенцям із Криму. 

Зеленський висловив переконання, що настане день, коли Крим обов'язково повернеться до України і роз'єднані кримськотатарські родини зберуться за одним столом.

Наразі для іноземних громадян передбачена процедура отримання дозволу на відвідування Криму. Документ видається тільки при наявності підстав, що підтверджують мету візиту, а саме, зокрема, смерть близьких, проживання на півострові рідних, наявність нерухомості тощо. Наявність цих підстав так само має бути підтверджено документально.

Президент України Володимир Зеленський прилетів до Анкари, де він зустрінеться з президентом Реджепом Ердоганом. Дводенний візит передбачає перемовини з турецьким лідером в Анкарі, сторони сподіваються домовитися про подальші спільні кроки в промисловості, адже вже мають високий рівень співпраці в розвитку ВМС України і Туреччини в сфері безпілотних літальних апаратів, ракетних комплексів, літаків та іншої техніки. Зеленський налаштований вирішити інфраструктурні проблеми. Зокрема, перейматиметься досвід турецьких підрядників. Питання деокупації Криму також буде обговорюватися. На цей раунд полетів і чинний народний депутат, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. У Стамбулі президент України проведе зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Володимир Зеленський з дводенним візитом вирушить до Туреччини

Володимир Зеленський з дводенним візитом вирушить до Туреччини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація