Україна стане членом ЄС і НАТО, але не 2018 року - Порошенко

Україна стане членом ЄС і НАТО, але не 2018 року - Порошенко

Фото: Reuters

Президент наголосив, що східні кордони України перетворяться на кордони Євросоюзу ще до того, як ми де-юре приєднаємося до нього.

Членство України в Європейському союзі і вступ до НАТО залишається стратегічною метою держави, але це перспектива не 2018 року.

Про це заявив президент Петро Порошенко у колонці для спецвипуску видань "Новий час" і "The Economist Світ", опублікованій 6 січня, передає Інтерфакс-Україна. 

"Членство в ЄС, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності", - заявив Порошенко. 

На думку президента, угода про асоціацію з ЄС є "дорожньою картою подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства у престижному союзі світу".

"Під час саміту Східного партнерства я окреслив контури подальших проміжних кроків. Це - асоціація з Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС та Єдиного цифрового ринку. Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни на кордони ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС", - наголосив глава держави. 

Нагадаємо, що у вересні 2017 року було проведено опитування громадян семи країн ЄС щодо вступу України до ЄС і НАТО. Найбільша підтримка ідеї вступу України до ЄС - у Литві та Польщі (68% і 67% відповідно), найменша - в Нідерландах (27%). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація