Україна та США підписали угоду про "відкрите небо"

Україна та США підписали угоду про "відкрите небо"

Україна відкрила небо для США / Фото: elita-travel.ru

У Мінінфраструктури вважають, що договір про авіаційну співпрацю із США розвиватиме туризм в Україні.

Україна підписала договір про спільний авіаційний простір із США.

Про це повідомили у прес-службі посольства США в Україні.

"Угоди про "відкрите небо" сприяють зростанню туризму і торгівлі, підвищенню продуктивності, стимулюють збільшення кількості вакансій для висококваліфікованих спеціалістів та економічне зростання. Вони передбачають невтручання держави в рішення комерційних авіакомпаній щодо маршрутів, обсягів перевезень і ціноутворення, а також забезпечують можливості для перевізників надавати доступніше, зручніше й ефективніше авіаційне обслуговування споживачам", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, під час інвестиційного форуму Україна-США у Вашингтоні з української сторони договір підписав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, а з боку США - заступник держсекретаря з питань економічного зростання, енергетики і навколишнього середовища Кетрін Новеллі.

Зазначимо, в Мінінфраструктури очікують, що підписання угоди про "відкрите небо лібералізує український ринок авіаперевезень і дасть змогу європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі. Зокрема, договір гарантує доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною і країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

Нагадаємо, на початку квітня 2015 року аеропорт "Львів" перевели на принципи "відкритого неба", пізніше Мінінфраструктури також "відкрило небо" над Одесою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація