Україна в англійському суді буде судитися з Росією через "борг Януковича"

Україна в англійському суді буде судитися з Росією через "борг Януковича"

Фото: Getty Images

Україна знову підтверджує свій раніше заявлений намір рішучо захищати свою позицію у справі.

Україна подала до Високого суду Англії підтвердження про отримання нею процесуальних документів, в якому заявила про свій намір заперечувати позовні вимоги Росії через так званий "борг Януковича" на 3 млрд доларів США.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, - пише "Українська правда".

"Україна знову підтверджує свій раніше заявлений намір рішучо захищати свою позицію у справі", - йдеться у повідомленні.

Для представництва України у цьому провадженні Мінфін України залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві у судах.

Росія подала 17 лютого позов проти України до Високого суду Лондона щодо неповернення Києвом 3 млрд доларів США кредиту, так званого "боргу Януковича".

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова отримав кредит в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Запозичення було видано за допомогою викупу євробондів України на 3 млрд доларів через Ірландську фондову біржу.

У 2015 році російська сторона не прийняла умов щодо реструктуризації боргу, зажадавши від Києва його повернення. Українська влада відмовлялася визнавати борг офіційним і наполягала на його комерційній основі. У свою чергу МВФ визнав борг перед Росією офіційним, але заявив, що кредитування України продовжиться, навіть якщо буде оголошений дефолт.

30 грудня 2015-го Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення мораторію на виплату боргу РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація