Україна на знак протесту відмовилась відправляти нову делегацію на сесію ПАРЄ

Україна на знак протесту відмовилась відправляти нову делегацію на сесію ПАРЄ

Фото: Сайт Парламентської асамблеї Ради Європи

Відповідну позицію погодили майже всі фракції та групи парламенту.

Верховна Рада України ухвалила рішення не направляти нову делегацію на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи на знак протесту проти повернення Росії.

Про це йдеться у спільній заяві членів української делегації.

"(Делегація) заявляє про відмову подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України", - заявили у парламенті.

Там також зазначили, що протягом проведення сесії Україна проведе консультації із партнерами для винайдення спільних підходів до ситуації із безумовним поверненням Росії до ПАРЄ, а також закликали провести розширені консультації з цього питання.

Під заявою підписалися голова комітету Ради із зовнішньої політики Богдан Яременко та усі члени делегації в ПАРЄ, окрім депутатів від "Опозиційної платформи – За життя".

Нагадаємо, 25 червня ПАРЄ підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі РФ запросили повернутися до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу. 118 делегатів проголосували за, 62 - проти, ще 10 утрималися. Перед цим ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Голова британської делегації в ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення Росії до асамблеї

Голова британської делегації в ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення Росії до асамблеї

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація