Україна відкрила справу проти Росавіації через підробку сертифікатів Ан-124 "Руслан"

Україна відкрила справу проти Росавіації через підробку сертифікатів Ан-124 "Руслан"

Ан-124 "Руслан" / Фото: Укроборонпром

Ще одним фігурантом справи є німецька компанія.

Національна поліція України порушила кримінальне провадження проти посадовців Росавіації та російської компанії "Волга-Днепр" за підробку сертифікатів льотної придатності українських літаків "Руслан".

Про це повідомили у прес-службі юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка захищає інтереси українського держпідприємства "Антонов", пише "Українська правда".

"17 липня 2018 р. Національною поліцією України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем та підробки документів при продовженні льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у скоєнні злочину підозрюються службові особи Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіація) та німецької компанії AMTES, що входить в групу компаній "Волга-Днепр" (Росія).

За даними "Ілляшева та Партнерів", через незаконні дії Росавіації та AMTES літакам Ан-124-100, експлуатантом яких є "Волга-Днепр", було подовжено льотну придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден.

"На ДП "Антонов" впевнені, що жодна компанія у світі, крім "Антонова", не має належного досвіду підтримання льотної придатності літака такого класу в умовах інтенсивної експлуатації протягом тривалого часу", - наголосили юристи.

Нагадаємо, раніше українські авіабудівники почали відновлювати масштабну програму з виробництва літаків Ан-158, котра була фактично призупинена через розірвання співпраці з Росією. Зараз у цехах "Антонова" стоять 10 планерів цієї машини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація