Україна висилає угорського консула із Закарпаття

Україна висилає угорського консула із Закарпаття

Фото: pixabay.com

Рішення в МЗС ухвалили після публікації відео з консульства про видачу угорського громадянства українцям.

Україна висилає угорського консула із Закарпаття до Угорщини. Цей захід є відповіддю на масову видачу угорських паспортів громадянам України.

Про це у середу, 19 вересня, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, оприлюднивши відповідне відео із заявою у Facebook. 

"Насправді це відео з видачею угорських паспортів в угорському консульстві, ми прекрасно знали, що це відбувається, попереджували наших угорських колег, але це вже доказ. На цей доказ мовчати не можна. Потрібно зреагувати. Як ми відреагуємо – я розумію. Цей консул поїде до Будапешту або до іншого угорського міста, але він насправді гвинтик в цій всій дипломатичній конструкції", - заявив Клімкін.

Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!

Опубликовано Pavlo Klimkin Cреда, 19 сентября 2018 г.

Нагадаємо, у середу, 19 вересня, ЗМІ оприлюднили відео, яке демонструє, як у консульстві Угорщини у Береговому Закарпатської області видають громадянам України паспорти громадянина Угорщини. Новоспеченим "угорцям" дають келих шампанського, вони також вголос промовляють присягу щодо вірності Угорщині. Чиновники консульства закликають приховувати від української влади наявність другого паспорта.

В уряді Угорщини спростували інформацію про створення окремого міністерства у справах Закарпаття

В уряді Угорщини спростували інформацію про створення окремого міністерства у справах Закарпаття

Повʼязані теми:

Наступна публікація