Україна виступає за мирне повернення окупованих територій – Порошенко про закон щодо Донбасу

Україна виступає за мирне повернення окупованих територій – Порошенко про закон щодо Донбасу

Фото: УНІАН

Президент виступає за розгортання миротворчої місії у зоні АТО.

Україна залишається відданою мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій. Про це заявив президент Петро Порошенко, підписуючи закон про реінтеграцію Донбасу.

Глава української держави запевнив у своїй твердій позиції щодо цього питання. Також він зазначив, що Міністерство закордонних справ, парламент, народні депутати, відповідні міністерства і відомства рішуче відстоюють мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Боротьба за розгортання класичної миротворчої місії відповідно до рішення Ради безпеки ООН, яка б дозволила забезпечити безпековий компонент відновлення суверенітету над окупованим територіями України", - сказав Порошенко та наголосив, що це рішення підтримується понад 75% українців.

Крім того, президент повідомив, що за підсумками засідання Ради національної  безпеки і оборони цього тижня буде передано до Верховної Ради законопроект "Про Національну безпеку".

"Це теж рамковий Закон, який на продовження прийняття Стратегічного оборонного бюлетеня є свідченням наших рішучих і глибинних реформ в секторі оброни і безпеки, гармонізації нашої співпраці з країнами НАТО і самим Північноатлантичним Альянсом", - підкреслив Петро Порошенко.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію окупованих регіонів Донецької і Луганської областей. Президент зазначив, що цей закон не порушує жодних міжнародних зобов'язань України, в тому числі Мінських угод. 

Що думають українці про реінтеграцію та майбутній статус Донбасу

Що думають українці про реінтеграцію та майбутній статус Донбасу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація