Україна вперше провела запуски ракетних комплексів Javelin - Порошенко

Україна вперше провела запуски ракетних комплексів Javelin - Порошенко

Україна вперше провела запуски ракетних комплексів Javelin - Порошенко

Президент запевнив, що українські військові застосовуватимуть зброю у разі наступу РФ на їхні позиції.

Україна провела перші запуски ракетних комплексів Javelin, отриманих від США.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко під час відвідання одного з військових полігонів, де перевірив готовність ЗСУ до бойового використання американської зброї.

"Сьогодні вперше в Україні відбулися пуски ракетних комплексів Javelin. Завдяки їм бойові можливості ЗСУ значно зросли", - наголосив він.

За словами Порошенка, це дуже ефективна оборонна зброя, яка буде застосовуватися в разі наступу РФ на позиції українських військ.

Пуски ракетних комплексів Javelin

Нарешті цей день настав! Сьогодні вперше в Україні відбулися пуски ракетних комплексів Javelin. Завдяки їм бойові можливості ЗСУ значно зросли. Це дуже ефективна оборонна зброя, яка застосовується в разі наступу РФ на позиції українських військ.

Опубликовано Петро Порошенко 22 мая 2018 г.

Окремо глава держави запевнив, що підрозділи ЗСУ пройшли відповідні тренінги для використання американських протитанкових комплексів, які вже показали надзвичайно високу ефективність, вразивши всі цілі на полігоні.

"Ви бачили щасливі обличчя солдат. Сьогодні здійснилася їхня мрія. Це має дуже символічне значення, бо це є символом співпраці з нашими американськими партнерами", - додав він та подякував президенту США Дональду Трампу, віце-президенту Майку Пенсу, міністру оборони США, державному секретарю США, Сенату та Конгресу, всім американським партнерам за підтримку України та ухвалення відповідного рішення про надання протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Нагадаємо, американські протитанкові ракети Javelin, які вже прибули до України, мають бути розгорнуті на лінії зіткнення на Донбасі для стримання, а не зберігатися на складах за сотні кілометрів від фронту. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація