Україна заборонила російські платіжні системи та останнього авіаперевізника. Повні списки санкцій

Україна заборонила російські платіжні системи та останнього авіаперевізника. Повні списки санкцій

Фото: Reuters

Заборони та обмеження діятимуть протягом одного року.

Учора, 17 жовтня, президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про подовження та розширення ще на рік персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. Більшість санкцій стосуються російських громадян та підприємств, які причетні до анексії Криму та підтримки бойовиків на Донбасі.

У санкційних списках – 682 фізичні особи та 271 підприємство та організація.

Зокрема, серед нових санкцій – Україна заборонила на своїй території діяльність російських платіжних систем та скасувала реєстрацію договорів резидентів України про участь у цих системах. У списку – "Корона" (РНКО "Платіжний центр"), "Юністрім" (АТ комерційний банк "Юністрім"), "Колібрі" (раніше – "Бліц", керує "Сбербанк Росії"), "Міжнародні грошові перекази Лідер" (НКО АТ "Лідер"), "Anelik" (ТОВ КБ "Анелік РУ"), "Blizko" (АКБ "Связь-Банк").

Також під нові санкції потрапила російська авіакомпанія "ЮТейр", що здійснювала рейси з РФ до Одеси та Києва через Білорусь. Це був останній авіаперевізник, якому було дозволено літати до України. Тож відтепер небо для авіакомпаній РФ повністю закрите.

Повні списки санкцій України проти фізичних та юридичних осіб:

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація