Україна закликала до нових санкцій проти Росії через видавання паспортів на Донбасі

Україна закликала до нових санкцій проти Росії через видавання паспортів на Донбасі

Фото: Associated Press

Український дипломат порівняв поведінку Росії з діями СРСР, напередодні Другої світової війни.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко закликав запровадити нові санкції проти Росії через указ російського президента Володимира Путіна про спрощення набуття громадянства РФ мешканцями окупованої частини Донбасу.

Про це Єльченко заявив на засіданні Ради Безпеки ООН щодо України, передає Укрінформ.

“Посилення міжнародного тиску на Кремль, включно з новими цільовими санкціями проти агресора, має бути нашим спільним завданням. Лише так можна повернути Росію назад на шлях впровадження своїх зобов’язань за Мінськими угодами”, - сказав він.

На Радбезі ООН Москву вкотре закликали припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів

На Радбезі ООН Москву вкотре закликали припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів

Єльченко порівняв дії Москви із тим, що відбувалося на початку Другої світової війни та перед війною у Грузії 2008 року.

“Російська Федерація не може більше приховувати присутність своєї регулярної армії та найманців на Донбасі та свою керівну роль в озброєному конфлікті. Саме тому вони вирішили перейти від своєї п’ятирічної мантри про “їх там немає” на реваншистське гасло “там наші громадяни”. Ми все це чули перед Другою світовою війною, чули це перед війною у Грузії. Ми знаємо, куди ведуть такі гасла”, - зазначив він.

Український дипломат порівняв поведінку Росії з діями СРСР, коли тодішній радянський міністр закордонних справ Молотов розповідав, що бомбардувальники скидають не бомби, а “їжу для тих, хто голодує”.

“У викривленій реальності гібридної війни, Кремль продовжує жити згідно з цитатою Джорджа Орвелла: “Війна - це мир. Свобода це рабство. Незнання це сила”, - сказав Єльченко.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. Президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії РФ засудили і в штабі переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація