Україна зробила не все, але йде у правильному напрямку – Юнкер

Україна зробила не все, але йде у правильному напрямку – Юнкер

Фото: Reuters

ЄС погодився надати країні фінансову допомогу.

Україна отримає нову допомогу від Євросоюзу на суму від 0,6 до 1,8 млрд євро. Таким став один з результатів саміту "Східного партнерства", який провели у Брюсселі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зауважив, що в ЄС є питання до офіційного Києва, але вони незначні, а принципових розбіжностей наразі немає. "Україна робить значні успіхи. Зроблено поки що не все, але Україна йде у правильному напрямку. У майбутньому ми працюватимемо разом щодо макрофінансової допомоги доти, поки Україна дотримуватиметься певних умов, на які вона погодилась", - заявив він.

Україна може отримати від ЄС допомогу в розмірі 1 мільярд 800 мільйонів євро

Україна може отримати від ЄС допомогу в розмірі 1 мільярд 800 мільйонів євро

Президент України Петро Порошенко після саміту розповів, що Україна розраховує на розширення співробітництва з Євросоюзом. "У нас сьогодні для України є мотивація продовжувати реформи. У нас є домовленість не розголошувати цифри, але приблизно йдеться про ті самі обсяги, що і третій транш. Ми чекаємо зараз, у нас були інтенсивні переговори, і врешті-решт ми завершили цим результатом", - пояснив глава держави.

Як повідомлялося, президент України зустрівся з президентом Єврокомісії під час шостої зустрічі лідерів Європейської народної партії з питань "Східного партнерства". Лідери обговорили стан реалізації порядку денного реформ в Україні, імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та шляхи оптимізації фінансової допомоги з боку ЄС, а також шляхи реалізації ініціативи Порошенка щодо інтеграції України до спільного цифрового та енергетичного ринків ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація