"Не перший інформаційний вкид". В посольстві України відреагували на "пороми з Крима в Туреччину"

"Не перший інформаційний вкид". В посольстві України відреагували на "пороми з Крима в Туреччину"

Фото: flickr.com

Компетентні дипломати тримають питання поромного сполучення на постійному контролі.

Посольство України в Туреччині звернулось до Міністерства закордонних справ Туреччини за роз’ясненнями щодо наміру Росії відновити поромне сполучення між анексованим Кримом та Турецькою Республікою.

Про це в коментарі ТСН.ua розповів прес-секретар посольства Богдан Коноплястий у четвер, 16 серпня. 

Дипломат підтвердив, що на сьогодні російська сторона дійсно має намір започаткувати поромне сполучення між тимчасово окупованим Кримом та Турецькою Республікою, і подібні повідомлення публікуються вже не вперше. 

"Ця інформація часто з'являється, і до цього часу вже були інформаційні вкиди з боку Російської Федерації. Ми не виключаємо, що і цього разу це не більше, ніж інформаційний вкид", - сказав він.

Прес-аташе підкреслив, що офіційна Анкара чітко та послідовно веде політичну позицію щодо підтримки суверенітету та теріторіальної цілісності України, та зазначив, що Палата судноплавства Туреччини ввела повну заборону на пряме сполучення з окупованим Кримом.

"Тобто нормативно – це заборонено. Росія не може здійснювати жодних рішень в односторонньому порядку", - підкреслив він.

При цьому, за його словами, компетентні дипломати наразі перевіряють інформацію про підготовку запуску поромного сполучення і посольство вживає відповідні заходи, зокрема направлено зверненя до Міністерства закордонних справ Туреччини щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, гендиректор держпідприємства "Кримські морські порти" Олексій Волков у коментарі російському інформагентству ТАСС розповів, що Росія планує відновити поромне сполучення між анексованим Кримом та Туреччиною. За його словами, сполучення між півостровом та Туреччиною може розпочатися вже восени.

Найбільший в світі український пором капітан вивів у море із майже нульовою видимістю

Найбільший в світі український пором капітан вивів у море із майже нульовою видимістю

Повʼязані теми:

Наступна публікація