Українці не підуть на мовний майдан через скандальний закон – політолог

Українці не підуть на мовний майдан через скандальний закон – політолог

Політолог вважає, що Майдану не буде, а акції влаштовуватимуть студенти і вже восени / Фото: УНІАН

До осені взагалі не буде жодних акцій, вважають експерти.

Масових акцій протесту під Українським домом через підписання президентом Віктором Януковичем скандального мовного закону не варто очікувати.

Таку думку в коментарі ТСН.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

"Майдана не буде. Але це (підписання закону – ред.) дуже сильно дестабілізує ситуацію в країні і руйнує крихкий імідж президента як стабілізатора соціально-політичної ситуації… Президент є головним гарантом стабільності в Україні. А підписавши цей закон, він вніс хаос у мовні відносини в Україні", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мовному законі російську зробили у 9 разів "крутішою" за інші

Він зазначив, що підписання цього закону потрібно було Партії регіонів для передвиборчої кампанії, а от "самому президенту такий закон зараз підписувати не треба було ".

Поки не приїдуть студенти україномовних вишів, нічого не буде відбуватись, впевнений Небоженко.

"Якісь зміни, якісь конфлікти з приводу цього закону будуть тільки восени. Студенти не схильні до Майдану. Вони схильні до різноманітних акцій протесту, у різних містах, не тільки в Києві. Я не думаю, що буде Майдан. Будуть акції протесту, але не Майдан", - додав він.

Нагадаємо, 8 серпня президент Віктор Янукович підписав закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики". 3 липня Верховна рада ухвалила цей закон, що значно розширює сферу застосування російської мови.

Більше того, на думку експертів, в ньому є "лазівки", завдяки яким російська може легко стати другою державною. 31 липня спікер Володимир Литвин, всупереч своїм попереднім заявами, все-таки підписав закон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація