Українці підтримують вступ у НАТО, а тим, хто буде проти, якось попустить - Порошенко

Українці підтримують вступ у НАТО, а тим, хто буде проти, якось попустить - Порошенко

Фото: УНІАН

Президент заявив, що в Альянсі виступають за посилення співпраці з Україною.

Президент України Петро Порошенко заявив, що більше половини українців підтримують вступ у НАТО і євроінтеграцію. Окрім того, у самому Альянсі виступають за прискорення вступу України.

"НАТО на сьогоднішній день - це мир. Якби ми були членами НАТО, … чи була би сьогодні агресія Росії проти України? Точно ні. Чи була б незаконна анексія Криму? Точно ні. На сьогоднішній день кожна українська родина дуже добре це вивчила", - сказав президент в ефірі телеканалу ICTV.

"І тому ми будемо голосувати не за НАТО чи проти, а за мир, за суверенітет, за безпеку і за європейськість України. А тим, хто буде проти, якось попустить", - додав Порошенко.

За словами президента України, на липневому саміті НАТО виступили на посилення співпраці з Україною.

"Можу вам розкрити конфіденційну інформацію, що під час дискусії виступило 19 лідерів держав-членів НАТО на обговоренні ситуації з Україною. І всі 19 чітко зазначили, що не тільки треба тримати двері відчиненими для України, а ще треба прискорити вступ України до НАТО, тому що з Україною-членом НАТО Європа і Трансатлантичний союз будуть набагато безпечніше", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошено заявив, що до 2020 року Україна прагне досягти усіх стандартів НАТО та закріпити повну взаємодію із силами Альянсу. Він також зазначив, що інтеграція до ЄС та НАТО є основним пріоритетом української зовнішньої політики, яка визначена народом, а тому цей курс повинен бути зафіксованим у Конституції. 

Збільшення видатків на оборону та перспективи України: підсумки саміту НАТО у Брюсселі

Збільшення видатків на оборону та перспективи України: підсумки саміту НАТО у Брюсселі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація