Українці подали в Європейський суд з прав людини тисячі скарг щодо анексії Криму та війни на Донбасі

Українці подали в Європейський суд з прав людини тисячі скарг щодо анексії Криму та війни на Донбасі

Фото: Getty Images

Одні заяви подані проти Росії, а інші - проти України.

До Європейського суду з прав людини у Страсбурзі вже надіслали понад 2 тисячі індивідуальних заяв, пов'язаних з подіями в Криму або збройним конфліктом на Донбасі.

Про це заявила прес-аташе ЄСПЛ Ніна Саломон, пише "Укрінформ".

"Загалом, більш як 2 тисячі індивідуальних заяв, пов'язаних з подіями в Криму або військовими діями в Східній Україні наразі перебувають на розгляді суду. Вони були подані проти України і Росії або виключно проти однієї з цих держав", - зазначила вона.

За словами Саломон, окрім цього, з початку року суд отримав близько 450 заяв від українців зі сходу країни, деякі з них були подані проти України, деякі - проти України і Росії. Наразі, додала вона, не ухвалено жодного рішення щодо їхньої прийнятності.

Нагадаємо, раніше ЄСПЛ назвав Росію лідером за порушеннями прав людини. У Страсбурзі голова ЄСПЛ Гвідо Раймонді заявив, що відмова країни від виконання всіх без винятку рішень Європейського суду з прав людини призведе до виходу такої країни зі складу Ради Європи. Раніше РФ заявила про намір відмовитися від виконання низки рішень Страсбурзького суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація