"Купуй на всі гроші сіль та гречку": українці висміяли брехню відомої російської пропагандистки

"Купуй на всі гроші сіль та гречку": українці висміяли брехню відомої російської пропагандистки

"Купуй на всі гроші сіль та гречку": українці висміяли брехню відомої російської пропагандистки

Фото: twitter.com/compdemon

Телеведуча поширила фейк про те, що в областях з воєнним станом немає солі та сірників.

Після оголошення воєнного стану у 10 областях України, росЗМІ почали поширювати фейкову інформацію. Російська телеведуча Ольга Скабеєва у ефірі телеканалу "Росія 1", 26 листопада, збрехала про те, що в українських магазинах "офіційно закінчилася сіль". Українці висміяли у соціальних мережах фейк пропагандистки.

Ольга Скабеєва у програмі "60 хвилин" розповіла неправду про області, де запровадили воєнний стан. Зокрема, вона збрехала про те, що з полиць магазинів зникли сірники та сіль через паніку, а також помилилась із часом запровадження воєнного стану.

"О 10:00 за місцевим часом таки ввели воєнний стан. Міліція офіційно переходить на посилений режим служби, в магазинах офіційно закінчилася сіль, офіційні повідомлення з кількох областей. Справді, це не жарти! Армія офіційно готова до відбиття атаки агресора", – заявила російська пропагандистка.

Українці почали кепкувати з телеведучої у соцмережах.

Виробники солі заспокоюють схвильованих українців: сіль не закінчилася і її вистачить усім сповна.

Російська пропогандистка нещодавно "прославилась" тим, що взяла у ефірі інтерв'ю у начебто очевидиці вбивств у Керчі, яка насправді померла. Пізніше під час заходів в ПАРЄ працівниця пропагандистського кремлівського телеканалу "Росія" намагалася ставити провокативні запитання, однак українські депутати заглушили Скабеєву гімном України.

Нагадаємо, вранці 25 листопада, Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері російські кораблі напали на них і захопили, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання із пропозицією ввести в Україні воєнний стан. 

Після рішення Радбезу та позачергового засідання Верховної Ради у понеділок, 26 листопада, о 16:00, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який затвердили українські депутати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація