Українці визначилися, як вони ставляться до Путіна та росіян. Інфографіка

Українці визначилися, як вони ставляться до Путіна та росіян. Інфографіка

Згідно з даними дослідження, українці не так вже й погано ставляться до росіян. Однак, все залежить від регіону.

Українці розповіли, що Думають про Росію і Путіна. / Фото: bbc.com
Майже половина українців в цілому добре ставиться до РФ та до російської влади. Про це свідчить проведене у вересні опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з даними дослідження, які були опубліковані в газеті "Дзеркало тижня", в цілому по Україні 14,4% респондентів дуже добре ставляться до Росії, 33,7% - в основному добре.

Відповідь "в основному погано" пролунала лише у 22,6% українців, "дуже погано" - у 18,7%. При цьому 10,7% вагалися з відповіддю. У регіональному розрізі ставлення українців до Росії картина наступна:

Респонденти також відповіли на питання про своє нинішнє ставлення до росіян (жителів Росії). В цілому по країні дуже хороше ставлення виражають 20,9% українців, в основному добре - 53,1%.

В основному погано ставляться до росіян 12,2% українців, дуже погано - 5,6%. Вагалися з відповіддю 8,3%. У регіональному розрізі ставлення українців до росіян виглядає так:

Крім того, відповідаючи на питання "Як ви ставитеся до керівництва Росії", 9,2% українців відповіли, що "дуже добре". Водночас, "дуже погано" до російської влади ставляться трохи більше половини українців - 58,7%.

Зазначимо, що більше десяти відсотків всіх опитаних українців (10,3%) так і не змогли відповісти на це питання. У регіональному розрізі ставлення українців до російської влади виглядає так:

Повʼязані теми:

Наступна публікація