Українцям варто чекати на безвізовий режим із ЄС не раніше середини літа

Українцям варто чекати на безвізовий режим із ЄС не раніше середини літа

Фото: Reuters

Жодних додаткових умов немає.

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для українців. Жодних додаткових умов у оприлюдненому на сайті установи документі немає.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, за висновками моніторингу комісія підтвердила, що всі поставлені перед Україною критерії  досягнуті. Безвізовий в'їзд до Європи пропонують надати тим громадянам, які їдуть на короткий час і мають біометричний паспорт.

Тепер цю пропозицію Єврокомісії ще деякий час узгоджуватимуть між країнами-членами ЄС та на рівні Європарламенту. Ця процедура відбере не менше місяця.  Буде призначений доповідач, також пройдуть дебати та слухання.

Уже після схвалення в Європарламенті, документ має затвердити Рада Європейського Союзу. Тож безвізового режиму українцям слід чекати не раніше середини літа.

Нагадаємо, що Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною.

"Україна і Грузія виконують критерії з лібералізації візового режиму. Існують певні труднощі, але ми спільно долаємо їх. Країни фактично готові до цього, ми у Єврокомісії вже ухвалили політичне рішення. Справа за Європарламентом та Радою ЄС, які ухвалять відповідне рішення", - сказав Жан-Клод Юнкер.

Єврокомісія офіційно запропонувала ЄС скасувати візи українцям

Єврокомісія офіційно запропонувала ЄС скасувати візи українцям

Повʼязані теми:

Наступна публікація