Українка змовилась з банком та анонімно підтримала партію мільйонами гривень. Їй оголосили підозру

Українка змовилась з банком та анонімно підтримала партію мільйонами гривень. Їй оголосили підозру

Фото: Національний банк України

Аби приховати походження грошей, підозрювана незаконно використала персональні дані 15 людей.

Правоохоронці повідомили про підозру українці, яка внесла на підтримку однієї з політичних партій понад 2,2 млн гривень, залишившись при цьому анонімною, тобто вчинила злочин, передбачений ст. 159-1 КК України.

Про це повідомила речниця Генпрокуратури Лариса Сарган у Facebook.

Як встановило досудове розслідування, жінка, усвідомлюючи заборону таких анонімних внесків, змовилася з керівником відділення одного з українських банків. Та своєю чергою використала службове становище та адміністративний вплив на персонал банку та забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були проведені незаконні банківські операції.

Аби незаконно внести гроші та приховати їхнє справжнє походження, підозрювана внесла на розрахунковий рахунок політичної партії понад 2,2 млн гривень, при цьому незаконно використавши персональні дані 15 громадян України та не вказавши себе як власника коштів та їх платника – таким чином залишившись анонімною особою.

За результатами слідства особі, яка здійснювала анонімне фінансування політичної партії, оголошено підозру за ч. 4 ст. 159-1 КК України (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації). Вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику відділення банку.

Повідомлено про підозру громадянці України, яка здійснила внески на підтримку однієї з політичних партій на загальну...

Опубліковано Ларисою Сарган Вівторок, 26 березня 2019 р.

Раніше ЗМІ викрили "Батьківщину" у сумнівному фінансуванні. Жителі регіонів, які не мають великих доходів, раптом перевели партії сотні тисяч гривень. За словами самої Тимошенко, підприємці "змушені" були переводити пожертви через своїх родичів, бо боялися "репресій" з боку влади. Згодом розслідувачі заявили, що деякі незаможні "донори" ВО "Батьківщина" пов'язані з "газовою справою" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Офіційно ЦВК зареєструвала 44 кандидати у президенти.

Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. Про кандидатів, які візьмуть участь у президентських перегонах, читайте за посиланням. Також ТСН.ua пропонує ознайомитись із їхніми деклараціями за 2017 рік, а ще зробив великий спецпроект, де максимально просто і з гумором відповідає на найбільш популярні запитання щодо виборів.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація