Українська делегація залишила засідання ОБСЄ на знак протесту проти заяв про "російський Крим"

Українська делегація залишила засідання ОБСЄ на знак протесту проти заяв про "російський Крим"

Фото: Associated Press

Кримським пропагандистам так і не дали виголосити промову.

Делегація України покинула залу засідань ОБСЄ у Варшаві на знак протесту проти заяв про "російський Крим".

Про це повідомляє ATR.

Як зазначається, на засіданні обговорювали тему свободи слова. Українська делегація відреагувала протестом на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".

"Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час засідання головна редакторка пропагандистських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ у Варшаві, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Крім того, перервали промову генерального директора пропагандистського телеканалу "Міллет" Ервіна Мусаєва на нараді ОБСЄ, оскільки він почав скаржитися на "блокаду Криму" Україною.

Нагадаємо, 8 вересня у Російській Федерації розпочалися регіональні та місцеві вибори у рамках єдиного дня голосування. Вибори різного рівня відбулися у 85 регіонах країни. В окупованому Криму і Севастополі обирали "парламент" і місцеві "органи влади".

Україна, а також керівництво Євросоюзу, деякі країни блоку та Грузія заявили про невизнання так званих "виборів", організованих Росією. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація