Українські дипломати вимагають вибачень від чеського видання за "огидний" матеріал про Зеленського

Українські дипломати вимагають вибачень від чеського видання за "огидний" матеріал про Зеленського

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Чеське ЗМІ опублікувало статтю про новообраного президента під назвою "Єврей на чолі українських фашистів".

Посольство України в Празі вимагає вибачень від чеського видання Český rozhlas Plus через публікацію матеріалу про переможця на виборах президента України Володимира Зеленського під назвою "Єврей на чолі українських фашистів".

Про це йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Twitter.

"Шановний Český rozhlas Plus, ви вважаєте, що з такою статтею все гаразд? Це огидно, і ми очікуємо на вибачення", - заявили дипломати.

Зазначимо, автором публікації є журналіст Ян Фінгерланд.

Своєю чергою Зеленський раніше відмовлявся коментувати своє походження.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація