Українські військові встигли встановити блокпост перед носом у російських козаків

Українські військові встигли встановити блокпост перед носом у російських козаків

Українські військові встигли встановити блокпост біля озера Сиваш / Фото: ТСН.ua

Бійці 79-ї аеромобільної бригади мають піднесений настрій, а місцеві жителі сприймають їх як захисників.

Трасу стратегічного значення Сімферополь-Мелітополь вдалося перекрити українським військовим і не пропустити російських козаків на Херсонщину, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Бійці 79-ї аеромобільної бригади влаштували блокпост на найвужчому місці траси між озером Сиваш з одного боку та низкою менших озер з іншого.

Вояки розповіли, що питання стояло про кілька годин або навіть про годину, адже у цьому районі вже з'явилися так звані російські "казаки", які хотіли поставити тут свій блокпост. У такому випадку українським військовим було б набагато важче захищати цей об'єкт.

На блокпості достатньо бронетехніки, хлопці надійно окопалися. Крім того, всі бійці мають піднесений настрій, оскільки місцеві жителі сприймають їх як захисників і допомагають їм, чим можуть.

"Населення дуже підтримує нас: і дрова для обігріву особового складу, і обладнання є, і батарейки на ліхтарики, також харчі. Це дуже сильно підтримує наш особовий склад. Ми не падаємо духом, сподіваємося на все найкраще", - запевнив військовослужбовець 79-ї аеромобільної бригади Микола Васюра.

Перших так званих російських "козаків" українські військові бачили у сусідньому селі Чонгар, проте їхній блокпост розташований трохи далі від села. Присутність "козаків" дуже не подобається місцевим мешканцям. До того ж, як виявилося, вони живуть на нейтральній смузі. Вже завтра, 7 березня, усі місцеві мешканці збираються до росіян з вимогами йти геть, адже на своїй землі вони хочуть жити мирно і спокійно.

Як повідомлялося раніше, в ОБСЄ вважають, що в "позірно спокійному" Криму лише дивом не пролилася кров. Цивільні спостерігачі ОБСЄ так і не змогли зустрітись із самопроголошеним прем'єр-міністром Криму Сергієм Аксьоновим.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація