Українських політв’язнів можуть обміняти на військових-дезертирів та фігуранта справи "2 травня"

Українських політв’язнів можуть обміняти на військових-дезертирів та фігуранта справи "2 травня"

Євген Мефьодов / Фото: УНІАН

Для обміну також готують низку росіян.

Засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова готують для обміну на українських політв'язнів.

Про це повідомляє theБабель із посиланням на їхнього адвоката Валентина Рибіна.

"Це правда. Готують не тільки їх, а й інших громадян Російської Федерації, яких утримують в Україні, а також громадян України. Процеду проходять", - сказав він, відмовившись назвати прізвища інших росіян, яких готують для обміну.

Також Рибін висловив сподівання, що обмін відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що засуджених в РФ п'ятьох громадян України нібито перевели з виправних колоній в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві. Так, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченко. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи містяться в установі.

Згодом аналогічна інформація з'явилася ще щодо трьох бранців Кремля - Романа Сущенка, Олексія Сизоновича та політв'язня, ім'я якого не називають.

Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе не коментував цієї інформації. Але напередодні адвокат політв'язня Карпюка припустив, що його підзахисного скоро повернуть до України разом з іншими українськими політв'язнями, які утримуються в Росії. Такі висновки він зробив через раптові переведення українців з російських в'язниць.

Згодом джерела Інтерфаксу повідомили, що Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів, етапованих в Москву. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація