Українських прикордонників обстріляли із вогнеметів і хотіли добити забороненими мінами

Двоє захисників кордону отримали легкі ушкодження кінцівок, інші - середні

У ніч проти дев'ятого серпня росіяни вдались до чергової кривавої провокації: близько третьої годині ночі з протипіхотних вогнеметів "Шмель" було обстріляно відділ прикордонної служби імені Віктора Банних, що в селі Мілове на Луганщині. А для того, щоб прикордонники не могли врятуватись з палаючої споруди, росіяни задіяли нові протипіхотні міни, які також було встановлено дистанційно зі сторони Російської Федерації. Прикордонники, тікаючи з-під обстрілу та від вогню, мали вибігти на вулицю і підірватись на мінах. Про це повідомив прес-центр АТО у Facebook.

По будівлі пʼять разів стріляли із вогнемету "Шмель". Терористи цілились у вікна приміщень, де спали прикордонники. Та, на щастя, жодна із гранат не потрапила всередину будівлі. Дві вогнеметних гранати потрапили у фасад споруди, а інші - в покрівлю. Дах повністю згорів, а на протипіхотних мінах підірвалось четверо охоронців кордону. Двоє отримали легкі ушкодження кінцівок, інші - середні.

Зауважимо, що зброї, яка схожа на ту, яка була використана проти військовослужбовців застави, в Україні немає. Адже її використання заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Post by Прес-центр АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація