Українським лікарям довелось поїхати з Росії без огляду Савченко - адвокат

Українським лікарям довелось поїхати з Росії без огляду Савченко - адвокат

Фото: Reuters

За словами Миколи Полозова, російська влада так і не надала дозвіл на зустріч із льотчицею.

Комісія українських лікарів так і не змогла отримати від російської сторони дозволу на обстеження української політув'язненої Надії Савченко.

Про це сьогодні повідомив один з адвокатів українки Микола Полозов.

"Комісія українських лікарів, так і не отримавши від російської влади дозволу на зустріч з Надією Савченко та її обстеження, була змушена залишити Російську Федерацію", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці".

За словами адвоката, українські лікарі залишили РФ 12 березня.

 

Комиссия украинских врачей, так и не получив от российских властей разрешение на встречу с Надеждой Савченко и её обследование, вчера была вынуждена покинуть Российскую Федерацию. #FreeSavchenko

Опубликовано Николай Полозов 13 марта 2016 г.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону.

13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як поплічник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

4 березня Савченко оголосила сухе голодування.  Під час заключного слова в суді незаконно ув'язнена українка проголосила, що у Росії неодмінно буде свій Майдан і показала судові середній палець.

Після цього у Twitter адвоката Надії Савченко з'явився "лист" від президента України Петра Порошенказавдяки якому Савченко погодилась припинити сухе голодування. Пізніше Марк Фейгін заявив, що лист виявився фальшивим, відповідальність за нього вже взяли на себе пранкери "Вован" та "Лексус".

Повʼязані теми:

Наступна публікація