Український паспорт увійде до 40 найпривабливіших у світі – Порошенко

Український паспорт увійде до 40 найпривабливіших у світі – Порошенко

Фото: УНІАН

Україна не тільки не розкололася, як передрікали росіяни, а й зміцніла та стала успішнішою.

Українці зберегли пам'ять про своє європейське коріння та демонструють єдність щодо цивілізаційного вибору. На цьому наголосив президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу 1+1.

"Немає ніяких генів. Якщо вже повертатися до подій 100-річної давнини – були ліві і були праві. І вони тоді вперше виступили за розворот України до Європи. Одночасно – і ті, і ті. Їх атакували більшовицькими багнетами. Після цього майже 90 років Україна жила розколотою", - пояснив він. І додав, що навіть у часи незалежності симпатії громадян не були визначені та коливалися в межах 30% чи то на користь ЄС, чи то так званого митного союзу пострадянських країн.

Інтерв'ю президента Петра Порошенка

Інтерв'ю президента Петра Порошенка

"Зараз рівень підтримки європейської інтеграції – далеко за 70%. Рівень підтримки євроатлантичної інтеграції – за 50%. Це об'єднало країну", - акцентував президент.

Також, на його думку, надання безвізового режиму сприятиме підвищенню міжнародної репутації України. "Український паспорт увійде в 40 найбільш привабливих паспортів світу щодо можливостей подорожей. Вже пишаєшся українським паспортом, і це дуже важливе досягнення. Уже ніхто нас не переплутає з жодною країною світу і я хочу всіх із цим привітати", - заявив глава держави.

На зауваження про те, що росіяни критично оцінюють перспективи безвізу для України та передрікають масову міграцію українців на Захід, Порошенко нагадав пораду героя твору Булгакова, котрий радив не читати радянських газет зранку, бо вони псують апетит і травлення. "Не читайте російських газет. Вони писали в 2014 році, що Україна розколеться навпіл, що буде реалізований їх проект "Новоросія" - нічого цього не відбувається. Вони недооцінили рівень любові українців до Батьківщини, до своєї власної землі. Готовність захищати її зі зброєю в руках, віддати життя за неї", - пояснив Порошенко.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація