Українському активісту Балуху в окупованому Криму висунули нове звинувачення

Українському активісту Балуху в окупованому Криму висунули нове звинувачення

Фото: Громадське ТБ

Раніше у цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства щодо представника влади)».

Українському активісту Володимиру Балуху в окупованому Росією Криму висунули звинувачення за новою статтею – нібито за дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства, повідомила неурядова організація "Кримська правозахисна група".

"За інформацією адвокатів, 6 грудня Володимиру Балуху вручили постанову про притягнення в якості обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Обвинувачення висунуто в рамках кримінальної справи, відкритої під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя. Раніше по цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади)", - йдеться в повідомленні організації.

Суд Криму відпустив українця Володимира Балуха під домашній арешт

Суд Криму відпустив українця Володимира Балуха під домашній арешт

Заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для українця. Ймовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять у СІЗО, досить велика.

Як вже повідомлялося, на початку жовтня самопроголошений "Верховний суд Криму скасував вирок українському активісту Володимиру Балуху, засудженій раніше до 3,5 років колонії, і відправив справу на повторне розслідування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація