Улюблена страва, складні предмети і перші вибори: яким Зеленського пам’ятають у Кривому Розі

Улюблена страва, складні предмети і перші вибори: яким Зеленського пам’ятають у Кривому Розі

Фото: Associated Press

Жителі міста здебільшого пишаються земляком-президентом і сподіваються, що він сформує навколо себе гарну команду професіоналів.

Навіть серед земляків, друзів та людей, які давно знають Володимира Зеленського, було чимало тих, кого здивувало його рішення йти в політику. У Кривому Розі теперішнього президента пам’ятають енергійним, артистичним та цілеспрямованим, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Коли він оголосив, що йде в президенти, всі подумали, що це черговий жарт", - каже заступник директора гімназії № 95 Валентина Ігнатенко. У школі Зеленського пам’ятають усі: з предметів він найбільше любив англійську, грав на гітарі, займався танцями, був зіркою шкільного театру, ніяких витівок собі не дозволяв. Саме в шкільному залі майбутній президент з однокласниками починав грати у шкільний КВК. Гімназію Зеленський закінчив майже відмінником – усього з двома "четвірками" з української та російської мов. Прикладом для тутешніх учнів був вже давно, навіть коли ще не зазіхав на президентське крісло. Вчителі пишаються, що колишні випускники про гімназію не забувають – Валентина Іванівна показує привітання, яке кілька років тому зіркові учні записали на ювілей закладу.

Друзі, колеги й вчителі розповідають про дитинство і юність Зеленського

Друзі, колеги й вчителі розповідають про дитинство і юність Зеленського

 95-ту гімназію Володимир Зеленський закінчив у 1995-му році. Жив у 95-му кварталі, як і назвав свою команду, а згодом і студію. Дитинство майбутнього президента минало у дворі 12-поверхівки з майже девятьма сотнями квартир – у Кривому Розі її називають “Мурашником”. Де мешкають батьки новообраного президента – знають усі. "Ніхто не очікував, що висуне свою кандидатуру. Але хлопець гарний", - каже сусідка Валентина Павленко. Пан Олександр і пані Римма ще не звикли, що їх упізнають на вулицях. У день другого туру виборів підтримати батьків кандидата було чимало охочих. Уваги з боку журналістів впродовж усієї виборчої кампанії вони намагались уникати, а з сином були на зв’язку телефоном. "Заспокоював. Ми – його, а він – нас", - каже батько.

Зеленський-старший вже 24 роки керує кафедрою інформатики у Криворізькому економічному інституті. Цей виш закінчував і Володимир. Батько каже, що за все життя син розчарував його лише раз. "Якось він захопився КВК і щось було в нього з арифметикою. І я його трошки побив. Один раз у житті. Але через три-чотири дні він вирішив усі задачі. Я досі шкодую, що я це зробив", - зізнався Олександр Зеленський.

Іван Копайгора – викладач юридичного факультету, на якому навчався Зеленський. Під час передвиборчої кампанії він роздав уже з десяток інтерв'ю – хвалиться візиткою журналіста навіть з Японії. Та пригадує, що студент Зеленський у 1990-х уже ставав президентом – тоді його обирали однокурсники. Це була частина навчального процесу. "Ділова гра була така у нас: вибори президента України. Вона була розрахована на півтора місяці. Вони висували претендентів на посаду президента факультету. Серед трьох претендентів був і Зеленський", - розповів викладач.

“Тут був Вова Зе” - напис крейдою біля входу у колишній культурний центр “Сучасник”. Там вибиті вікна і сліди пожежі всередині, а колись саме там Зеленський із друзями вигадували свої номери КВК. Світлана Марківна Сова була директором тутешнього кафе. Талановитих студентів ніколи не проганяла, хоча ті майже нічого не купували. Досі добре пам'ятає улюблені страви Зеленського. "Він дуже любив гарячий бутерброд із баликом і сиром, це була його улюблена страва. Потім сказав, що це був найсмачніший гарячий бутерброд", - каже вона.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація