Уряд Німеччини перевірить закон про реінтеграцію Донбасу на відповідність Мінську

Уряд Німеччини перевірить закон про реінтеграцію Донбасу на відповідність Мінську

Уряд Німеччини перевірить закон про реінтеграцію Донбасу на відповідність Мінську

Фото: Die bundesregierung

Речник Ангели Меркель назвав Україну "жертвою агресії".

Уряд Німеччини перевірить, чи відповідає закон про реінтеграцію Донбасу Мінським домовленостям.

Про це повідомив речник канцлерки ФРН Штеффен Зайберт, передає DW.

Закон був ухвалений Верховною Радою України у четвер, 18 січня.  

Про майбутню перевірку Зайберт повідомив у п’ятницю, 19 січня, під час на прес-конференції у Берліні та наголосив, що мінські домовленості мають залишатися незмінними .

За словами Зайберта, Мінськ є "тими рамками, які були створені для пошуку мирного вирішення (конфлікту на Сході України - Ред.), та у якому також бере участь федеральний уряд ФРН".

Речник Ангели Меркель наголосив, що рамки, які визнала і Україна, мають залишатися незмінними.

Він наголосив, що уряд Німеччини ще не дав остаточну оцінку закону, який ухвалив напередодні український парламент. Утім, Зайберт зауважив, що контекст конфлікту на Донбасі є таким, що "Україна є жертвою агресії, яка підтримується Росією", що надає сепаратистам зброю та іншу підтримку.

Нагадаємо, що у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація