Усі росіяни у складі місії ОБСЄ працюють на спецслужби - Клімкін

Усі росіяни у складі місії ОБСЄ працюють на спецслужби - Клімкін

Фото: УНІАН

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли про російських шпигунів у складі місії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що усі росіяни у складі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні працюють на спецслужби.

Про це він заявив під час прес-конференції після тристоронніх переговорів про газ у Берліні, передає Радіо Свобода.

"Коли я розповідаю європейським друзям про місію ОБСЄ, то вони запитують: а чому іноді патрулі місії затримуються? Я кажу, що давайте переглянемо статистику: наші хлопці затримують патрулів лише у разі, коли там є росіяни. Оскільки вони приїжджають, а за 15–20 хвилин починаються обстріли. Ми впевнені, що всі росіяни у складі місії працюють на спецслужби. Тільки єдине, чого я не знаю, то це те, чи працюють вони на одну спецслужбу, чи на всі разом", - сказав Клімкін.

Міністр вважає дуже добрим те, що саме журналісти німецького суспільного мовника ARD викрили те, що внутрішні звіти місії ОБСЄ потрапили до російської ФСБ.

"Саме вони викрили цей факт: суспільне телебачення, яке функціонує. Нині уже ніхто не скаже, що це упередженість. Це зробили німецькі журналісти, і це піде зараз по всьому світу після слів російського президента, що насправді робить Росія", – сказав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що внутрішні документи Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, ймовірно, потрапили до російських спецслужб. Про це йдеться в розслідуванні телепрограми FAKT німецького телеканалу ARD, який показали увечері 17 липня. Розслідування показує, що документи могли бути передані російським агентам від співробітника місії ОБСЄ.

Серед спостерігачів ОБСЄ шукають людину, яка зливала дані російській розвідці

Серед спостерігачів ОБСЄ шукають людину, яка зливала дані російській розвідці

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація