Утиски угорців не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент - МЗС Угорщини

Утиски угорців не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент - МЗС Угорщини

Фото: Reuters

На думку глави МЗС Угорщини, Порошенко утисками угорців домагається покращення свого рейтингу.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Угорщини.

Сійярто вважає, що для Петра Порошенка утиски угорців є способом отримання державної підтримки, оскількі його поточні рейтинги дуже низькі. "Доки Україну очолює нинішній президент підбурювання до ненависті до угорців з боку української держави не припиняться, оскільки президент вважає це способом здобути певну громадську підтримку, яка нині дуже низька", - заявив Сійярто.

Він вважає, що після виборів у наступному році ситуація може змінитися.

Тим часом у Нью-Йорку розпочалася зустріч Сійярто з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

Нагадаємо, що минулого тижня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому під келих шампанського громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади. Це викликало різку заяву МЗС України, очільник якого Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини буде відправлений на батьківщину.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пообіцяв здійснити заходи у відповідь. Він також зазначив, що практика подвійного громадянства є нормальною в ЄС, та навіть пригрозив Україні подальшим сповільненням її євроінтеграції. Крім того, Угорщина погрожує вислати українського консула з країни, якщо українська влада вирішить вислати угорського дипломата з Берегового після скандалу з паспортами.

[media type="video" id="386866827"

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами

Видача паспортів Угорщини громадянам України призвела до нового скандалу між країнами

Повʼязані теми:

Наступна публікація